ΔΗΜΗΤΡΗΣ ZWGRAFOS RADIO INTERNET

ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ http://www.zwgrafosradio.blogspot.com/


Image by FlamingText.com

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΚΗΣ — 103http://www.divshare.com/playlist/844101-669Χριστοδουλόπουλος Μάκης


Γεννήθηκε: 16-02-1948
Αγιος Σώστης, Αμαλιάδα

Μάκης Χριστοδουλόπουλος ο Άρχοντας… ο Μάκης ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στη μουσική από μικρός (12 ετών…)ως οργανοπαίκτης, στην αρχή κιθάρα και αργότερα ως κλαρινίστας και μετά δημοτικό τραγούδι …άνθρωπος περήφανος για τη καταγωγή του, ποτέ δεν έκρυψε η ντράπηκε να δηλώσει ότι είναι Τσιγγάνος (με το Τ κεφαλαίο) όταν πολλοί συνάδελφοι του προσπάθησαν μια ζωή να αποκοπούν από τις ρίζες τους όσο ψηλότερα ανέβαιναν, χαρακτηριστική η δήλωση του για την Ειρήνη Μερκούρη (πραγματικό όνομα Χαλιλοπούλου ) «Δεν είμαστε όλοι από το Κολωνάκι»… (όταν είσαι rock όπως λέει και γιατρός, κάποια πράγματα δε κρύβονται…)

Ο Μάκης ξεκινά τραγουδώντας δημοτικά τραγούδια σε κέντρα και πανηγύρια, κάπου εκεί τον ανακαλύπτει ο Βασίλης Σαλεας και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση… δουλεύει με τον Σαλεα μαθαίνει τα μυστικά του τραγουδιού και προετοιμάζουν υλικό για το πρώτο του δίσκο. Ο Σαλεας όμως πεθαίνει και το εγχείρημα σταματά. Ο Μάκης έχει ξεκινήσει ήδη να γράφει τα δικά του τραγούδια, λίγο μετά συνεργάζεται με τον Βασίλη Κόρο και τότε ο πρώτος του δίσκος είναι γεγονός 1977, και «Παντρεμένοι κι οι δυο», «Μελαχροινάκι». Λίγο αργότερα το 1984 ο Μάκης πάει mainstream, Lyra με παραγωγό τον Διονύση Σαββόπουλο «Τα στέφανα», «Πληγωμένο χελιδόνι» …

Σίγουρα για πολλούς «ψαγμένους» ο Μάκης είναι τραγουδιστής αναφοράς στο «πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει το ελληνικό τραγούδι» αντίστοιχα βέβαια είχαν γραφτεί και για τους Μητσάκη, Μουφλουζέλη, Παπαιωανου, Καπλάνη, Ζαμπέτα (για να μην αναφερθώ σε άλλους) που σήμερα θεωρούνται οι μεγάλοι Ρεμπέτες…

Ο Μάκης έχει τραγουδήσει τραγούδια του Καλδάρα, Σαλέα, Παριου, Περπινιαδη, Σουκα, Καμπουρίδη…όπως και έχει γράψει τραγούδια για τη Γλυκερία, Νίκο Παπαζογλου, Μαργαρίτη μεταξύ άλλων. Μερικά από τα τραγούδια που έχουν που έχουν ταυτισθεί μαζί του…

BIKY ΛΕΑΝΔΡΟΣ-V-LEANDROS — 191 fileshttp://www.divshare.com/playlist/844057-768Βίκυ Λέανδρος

H Βίκυ Λέανδρος to 2008
Πραγματικό όνομα Βασιλική Παπαθανασίου
Γέννηση 23 Αυγούστου 1949 (1949-08-23) (61 ετών) Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα, Ελλάδα
Εθνικότητα Ελληνική
Είδος Τέχνης Τραγούδι, Πολιτική
Η Βίκυ Λέανδρος είναι ελληνογερμανίδα τραγουδίστρια παγκοσμίου φήμης.

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 23 Αυγούστου 1949 και μετακόμισε στη Γερμανία με τους γονείς της το 1959. Πήρε μαθήματα κιθάρας, φωνητικής, μπαλέτου, χορού και κίνησης από πολύ μικρή ηλικία. Μιλάει πέντε γλώσσες ενώ τραγουδά σε οκτώ.

Το πρώτο της τραγούδι ηχογραφήθηκε το 1965 στη Γερμανία και γνώρισε αξιοσημείωτη επιτυχία, η διεθνής αναγνώριση όμως ήρθε δύο χρόνια αργότερα με το L'Amour Est Bleu (συμμετοχή στo Φεστιβάλ της Eurovision) όπου και κυκλοφόρησε σε 5 γλώσσες σε όλες τις ηπείρους. Το 1972 συμμετείχε στο διαγωνισμό για δεύτερη φορά όπου και βραβεύτηκε με το περίφημο Apres Toi κάνοντας ρεκόρ πωλήσεων με 6 εκατομμύρια singles παγκοσμίως, υψηλό νούμερο για την εποχή. Ακολουθούν δεκάδες δίσκοι στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ολλανδικά,γιαπωνέζικα, ιταλικά, ισπανικά και ελληνικά. Το 1986 αποσύρεται για να αναθρέψει τα τρία της παιδιά έως το 1995 όπου και επανεμφανίζεται στη Γερμανία και Κεντρική Ευρώπη με μεγάλη επιτυχία.

Η Βίκυ Λέανδρος εξακολουθεί να τραγουδά και να κάνει πωλήσεις άνω των 100 εκατομμυρίων δίσκων διεθνώς, δεκάδες βραβεία και 450 εκδόσεις δίσκων, CD και DVD. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία κατά καιρούς όπως τα Golden Statue (Ιαπωνία), Golden Europa (Γερμανία) και Ξένιος Δίας (Ελλάδα). Το 2006 έλαβε μέρος στην προκριματική φάση για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπούσε τη Γερμανία στον διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision 2006 μαζί με άλλους δύο συνυποψηφίους, όμως δεν επελέγη.

Ζαγοραίος Σπύρος - Discography — 303ΚΑΤΕΒΑΣTΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΘΕΛΕTE ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

http://www.divshare.com/playlist/844019-ca0


O Σπύρος Ζαγοραίος γεννήθηκε στις 23 Ιούνιου του 1928 στον Πειραιά [Γούβα] τραγουδά από το 1948 και μπήκε στην δισκογραφία το 1952। αν και είναι σήμερα 81 ετών είναι ενεργός ακόμη και τραγουδά συνήθως δίκες του εκτελέσεις!!!

SHADOWS — 186


http://www.divshare.com/playlist/843806-af0
VENTURES — 225


http://www.divshare.com/playlist/843798-8b4